Vad baseras priset på bröllopsfotograferingen på?
Den största delen av priset är de timmar som läggs ner i förberedande inför bröllopet, fotograferandet på själva bröllopsdagen och till sist redigering av alla bilderna innan de kan levereras. Räkna med att det administrativa före och efter tar lika lång tid som antal timmar vi fotograferar. Alltså fakturerar jag 6 timmar om vi har fotograferat i 3 timmar osv.

Var fotograferar du?
Jag har min bas i Varberg på västkusten och fotograferar de flesta av mina bröllop i Varberg och dess omnejd. Milersättning med 38 SEK/mil tillkommer utanför Varberg. Om resan är mer än 10 mil tur och retur debiteras istället en milersättning på 60 SEK/mil för att även kompensera för längre restid.

Vad gör vi om det regnar när vi skall gifta oss?
Redan vid planeringen försöker vi hitta några reservplatser vi kan vara på ifall vädret blir för dåligt. Men är det till exempel bara ett lätt duggregn, så föreslår jag att vi ändå försöker ta en del av bilderna utomhus, med hjälp av ett paraply, eller under något tak eller dylikt. För att ändå få bilder som visar hur dagen verkligen var.

Bröllopsfotografering före eller efter vigseln?
I de flesta fall så tar jag porträttfotograferingen på brudparet innan vigseln. 
Det blir oftast enklast att planera in fotograferingen mellan frisören och vigseln.
Vissa brudpar vill inte att paret ska se varandra innan vigseln - då lägger vi porträttfotograferingen efter vigseln och gratulationerna på kyrktrappan. Ibland kan faktiskt fotografering efter vigseln vara att föredra, för då har den största nervositeten lagt sig. Om ni nu skulle välja fotografering efter vigseln bör ni tänka på att hitta på något trevligt att göra för era gäster, som väntar på er i festlokalen.

Hur lång tid tar en bröllopsfotografering?
Enbart brudparsfotografering (utan frisör, vigsel, mingel efter vigsel och fest) brukar ta cirka 1-2 timmar, men jag rekommenderar att ni planerar in minst 1,5 timme för en brudparsfotografering. Vi klarar då av eventuella förseningar, samt kan i lugn och ro fotografera er. 

Betalning?
Betalning för bröllopsfotografering sker efter bröllopet.
Ni får då en faktura som skall vara betald en månad efter bröllopsdagen.

Förändrade planer och avbokningar?
Ni har rätt att kostnadsfritt avboka eller ändra datum för fotograferingen senast en månad innan bröllopet.
Sker avbokningen vid ett senare datum så tar jag betalt för eventuell nedlagt tid och kostnader inför planeringen av fotograferingen.

Vem bestämmer hur bilderna skall se ut?
Under vår planering tillsammans så lyssnar jag på era önskemål och kommer med bildidéer som speglar era önskemål. Tillsammans skapar vi en vision av hur era bröllopsbilder skall se ut. Ta gärna en titt på hur jag har fotograferat och redigerat bilder på andra bröllop. Gillar du inte dem ska du nog försöka hitta någon fotograf som speglar den stil du vill ha, istället för att jag ska försöka göra något jag inte själv gillar och tror på. Alla fotografer har olika stilar, Jag älskar naturligt ljus och fotograferar därför aldrig med blixt men har ofta med mig en skärm som kan hjälpa till att lätta upp ljuset. Därav fotograferar jag inte gärna bröllop eller fest kvällstid.

Jag är inte van att bli fotograferad?
Vi planerar in fotograferingen så vi har gott om tid och inte behöver känna oss stressade. Vi skapar en trevlig stämning under fotograferingen, så ni kan slappna av och njuta av stunden, då blir det även en trevlig upplevelse utöver de fina bilderna.

Upphovsrätten?
Fotografirätten, upphovsrätten och copyright förbehålles fotografen. Original som negativ eller digitala filer är fotografens egendom. Bilder som levererats får bara användas för personligt och privat bruk, om inte annat skriftligen har överenskommits. Vid publicering på sociala medier ska alltid fotografen taggas i bild och nämnas i text. Fotografen (jag) har alltid rätt att använda bilderna från ert bröllop i marknadsföringssyfte för min egen verksamhet både i print och digitalt.
Back to Top